Hlavní obsah

Barbora Škrlová se přihlásila na ambasádě v Kodani

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na české velvyslanectví v dánském hlavním městě Kodani dorazila v pátek dopoledne žena, které se představila jako Barbora Škrlová. Požádala o ověření podpisu a chtěla také, aby jí na velvyslanectví odebrali vlasy k testům DNA. Novinkám to potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Článek

"Dnes asi v 11 hodin na naši ambasádu v Kodani přišla žena, která se představila jako Barbora Škrlová," sdělila Opletalová a dodala: "Měla s sebou i občanský průkaz na toto jméno. Přišel s ní její otec a advokát."

Opletalová sdělila, že Škrlová žádala o tři úkony, o ověření podpisu, o vydání pasu na své jméno a odebrání vlasů na testy DNA.

"Chtěla jednu nestandardní věc, aby jí odebrali vzorek vlasů a poslali ho do České republiky na testy DNA vyšetřovatelům k identifikaci," sdělila Opletalová s tím, že velvyslanectví jí v tomto bodě nevyhovělo. "Ambasáda jí vzorek vlasů neodebrala, ale žena předala zastupitelskému úřadu obálku, ve které má být vzorek jejích vlasů. Jak řekl advokát, je zalepená jejími slinami." Podle Opletalové ambasáda obálku předá. Má také kontakt na právního zástupce Barbory Škrlové.

Podpis, o jehož ověření požádal advokát,  jí na velvyslanectví ověřili, dodala Opletalová. Pas však nevydali. Zatím si nepodala žádost, pokud ale bude chtít, tak ambasáda pas vystaví. "Není důvod jí nevyhovět," sdělila. Na cestování po zemích Evropské unie však stačí občanský průkaz.

Vydávala se za Annu

Barbora Škrlová se vydávala v brněnském Klokánku za 13letou Annu, kterou úřady svěřily do péče Kláry Mauerové obviněné z týrání svého syna Ondřeje.

Škrlová, které je 32 let, byla v Klokánku dva dny, poté utekla a policie po ní pátrala. Pracovníci Klokánku upozorňovali na to, že žena rozhodně nepůsobí dojmem dítěte.

Škrlová pracovala v brněnském centru Paprsek, učila hru na hudební nástroje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám