Hlavní obsah

Bál jsem se, že celý vagón exploduje, popsal svědek londýnský teroristický útok v metru

Jedním ze svědků páteční exploze na londýnské stanici metra Parsons Green byl i Peter Crowley, jemuž exploze způsobila popáleniny na hlavě. Byla tam obrovská panika, bál jsem se, že celý vagón exploduje, popsal dramatické chvíle britskému deníku Daily Mail. Policie již potvrdila, že šlo o terorismus, přesný počet zraněných zatím není znám.

Foto: Profimedia.cz

Incident se odehrál na stanici metra Parsons Green.

Článek

„Nacházel jsem se jen kousek od místa, kde se incident odehrál. Část vlasů mně kompletně shořela. Všichni se snažili co nejrychleji vagón opustit, vládla tam obrovská panika. Moje první myšlenka byla, že celý vagón vybuchne,“ popsal Crowley.

„Lidé byli na krátký moment vystaveni ohni, viděl jsem cestující s popáleninami na obličeji. Osobně odhaduju, že tam bylo tak 20 zraněných. Bylo velké štěstí, že dveře byly otevřené, všichni tak mohli okamžitě utéct. Byl to strašný zážitek, můžu být rád, že jsem vyvázl pouze s ohořelými vlasy,“ doplnil.

Nad místem se nyní vznášejí policejní helikoptéry, neboť pachatel je stále na útěku. „Myslíme si, že je tam další výbušnina. Lidé musí být opatrní, na útěku je muž, který má v držení nože,“ řekl Daily Mailu jeden z policistů.

V jednom z vagónů se nacházel i člen městské rady Daniel Holden. „Na místě jsou stovky policistů, hasičů a záchranářů. Mně se nic nestalo, ale viděl jsem, jak lékaři několik lidí ošetřují,“ popsal.

Exploze se v londýnském metru ozvala v pátek v 8:20 (9:20 SELČ). Do nemocnice bylo převezeno 18 lidí, uvedla mluvčí záchranky. Nikdo není ve vážném stavu. V britské metropoli se rozjel hon na atentátníka. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám