Hlavní obsah

Atentát na srbského prezidenta byl obyčejná autonehoda

Právo, bh
BĚLEHRAD

Údajný atentát na srbského prezidenta Borise Tadiče, na jehož vůz mělo ve středu zaútočit černé audi, byla obyčejná autonehoda. Tu způsobil nepozorný zaměstnanec americké ambasády v srbské metropoli.

Foto: Nakladatelství Brána (archiv)

V týdnu, kdy populární zpěvačka Helena Vondráčková slaví životní jubileum, se v knihkupectvích objeví výpravná kniha Helena v proudu času.

Článek

"Jakmile jsme se dozvěděli, že za incidentem stojí náš člověk, vše jsme oznámili policii. Litujeme, že se něco takového mohlo stát," citoval včera deník Blic z dopisu velvyslanectví USA.

Podle srbského ministra vnitra Dragana Jočiče se řidič černého Audi 80 vracející se z oslavy omylem připletl do projíždějící prezidentské autokolony. Snažil se odbočit, začal zmatkovat a přitom neobratně najel do vozu Tadičovy ochranky.

Poté úplně zpanikařil a z místa nehody ujel. Viník incidentu, který se naštěstí obešel bez zranění, však netušil, že jeho kolize vyvolá hermetické uzavření města a rozsáhlou policejní akci a že se dostane do světových médií jako "atentátník v černém audi". [celá zpráva]

Reklama

Související články

Srbský prezident unikl pokusu o atentát

Srbský prezident Boris Tadič unikl v úterý večer pokusu o atentát. Přímo v centru Bělehradu se do jeho automobilu pokusilo narazit jiné vozidlo. Prezident...

Výběr článků

Načítám