Hlavní obsah

Arafat se údajně probral z komatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ/JERUZALÉM

Internetová verze izraelského listu Jediot Achronot uvedla, že se palestinský předák Jásir Arafat údajně probral z kómatu a otevřel oči. Arafatův poradce Nabíl abú Rudajná však prohlásil, že Arafat je nadále v kritickém stavu, na kterém se nic podstatného nezměnilo. Dodal však, že podle lékařů Arafatův stav "není nezvratný".

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Velvyslankyně Čínské lidové republiky Ma Keqing hovořila o vzájemných vztazích mezi Českou republikou a Čínou.

Článek

 Rudajná izraelskou zprávu nekomentoval, řekl jen: "Lékaři ale stále nevědí, co mu vlastně je." Přesná diagnóza by měla být známa do tří dnů.

Po čtvrtečních spekulacích o tom, že Arafat je v klinické smrti prohlásilo to v noci na sobotu politické oddělení Organizace pro osvobození Palestiny (OOP), že o zdravotním stavu nemocného palestinského předáka smějí informovat jen lékaři, kteří ho léčí v nemocnici u Paříže. "Nikdo jiný nemá oprávnění k tomu, aby poskytoval jakékoli informace o zdravotním stavu prezidenta Arafata," uvedlo vedení OOP v prohlášení. Dodalo, že lékaři se stále snaží zachránit Arafatovi život.

Mluvčí francouzské nemocnice Christian Estripeau v pátek večer sdělil, že stav Jásira Arafata se nezhoršil. Od předchozí zdravotní zprávy vydané ve čtvrtek, že je v komatu, zůstává jeho stav stabilní, řekl Estripeau ve velmi krátkém prohlášení.

Reklama

Související témata:

Související články

Jásir Arafat podstoupil první vyšetření

Palestinský vůdce Jásir Arafat, který je od pátku ve vojenské nemocnici v Paříži, se podrobil první sérii lékařských vyšetření. Přesné výsledky o jeho...

Výběr článků

Načítám