Hlavní obsah

Americký Kongres dostal nové znepokojivé informace o Boeingu 737 MAX

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Kongres dostal nové znepokojivé informace o Boeingu 737 MAX. Firma, kterou po dvou smrtelných nehodách těchto strojů vyšetřuje americké ministerstvo spravedlnosti a právě Kongres, dokumenty dodala v pondělí večer jen několik hodin po rezignaci generálního ředitele Dennise Muilenburga. Uvedl to podle agentury AFP asistent kongresové dopravní komise.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Na archivním snímku letoun Boeing 737 MAX 8 American Airlines

Článek

Dokumenty „podle všeho poukazují na velmi znepokojivý obraz“ reakce Boeingu na obavy o bezpečnost strojů MAX 737 MAX, uvedl podle AFP poradce Kongresu. Podle agentury Reuters, která se odvolává na asistenta, který se nepřál být jmenován, z nich také vyplývá, že se někteří zaměstnanci firmy aktivně snažili bránit v práci vyšetřovatelům.

Šéf Boeingu rezignuje

Ekonomika

Boeing čelí desítkám soudních sporů s rodinami pasažérů, kteří zahynuli při nehodách letadel 737 MAX loni v říjnu v Indonésii a letos v březnu v Etiopii. Společnost minulý týden oznámila, že výrobu letadel 737 MAX, která po tragických haváriích nesmějí od letošního jara létat, od ledna pozastavuje.

Boeing se snaží zachránit zaříznutím „maxů”. Ztráty budou astronomické

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám