Hlavní obsah

Američan nechal roční dvojčata v autě a šel do práce. Obě děti zemřely

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragický případ se v pátek odehrál v newyorské čtvrti Bronx. Devětatřicetiletý Juan Rodriguez tam v osm hodin ráno zaparkoval své auto a odešel do práce. Neuvědomil si však, že na zadním sedadle nechal své děti – jedenáctiměsíčního chlapce a stejně starou holčičku. Dětí si nikdo nevšiml až otec, když se vrátil z práce. Děti byly mrtvé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Otec zapomněl dvojčata v autě. Obě děti zemřelyVideo: Reuters

 
Článek

Když se muž, který pracuje v místním zdravotnickém centru pro veterány, vrátil ke svému auto v půl páté odpoledne nasedl do auta a ujel zhruba dva bloky, než si s hrůzou uvědomil, že na zadní sedačce má své dvě děti. Podle serveru ABC, který o celé události informoval, muž zastavil, vyskočil z auta a začal křičet. Následně zavolal tísňovou linku.

Přivolaní záchranáři a policisté však už mohli pouze konstatovat smrt obou dětí. Muž byl vzat do vazby a obviněn ze dvou případů zabití. Přesnou příčinu smrti obou dětí však musí ještě určit pitva. Stejně tak policie ještě nezveřejnila důvod, proč muž děti v autě nechal.

„Ať už to bylo nešťastnou náhodou nebo úmyslně, tohle si ty děti nezasloužily,“ okomentoval pro list New York Times neštěstí devětatřicetiletý Frank Jimenez, který žije v okolí.

Další muž ze sousedství, bývalý řidič autobusu William Gonzalez, si vyčítá, že si dětí nevšiml. V létě prý často kontroluje auta, zda tam lidé nezapomněli děti nebo zvířata. V pátek to ale nedělal. „Je to špatné. I taxikáři kontrolují auta, jestli tam někdo nezapomněl zavazadlo,“ dodal Gonzalez.

Dítě zavřené v autě nemá šanci

Newyorský úřad na ochranu dětí vydal minulý týden, kdy byla vedra v New Yorku největší, varování, aby byli rodiče opatrní a pečlivě kontrolovali auta, která opouštějí. Tento týden se teploty v New Yorku pohybovaly kolem třiceti stupňů. V autě ponechaném na slunci může teplota dosáhnout dvojnásobku během pár minut.

„Dospělý člověk nedokáže v létě za teplot kolem 30 °C vydržet v zavřeném vozidle déle než 15 až 20 minut. Pak by zřejmě následoval kolaps,” uvedl v minulosti Igor Sirota, mluvčí ÚAMK.

Ročně zemře v USA v zavřeném autě kvůli vedru 38 dětí, k 16. červenci americký úřad pro ochranu dětí evidoval letos už 21 tragických úmrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám