Hlavní obsah

Alžběta II. se poprvé objevila na veřejnosti s rouškou

Britská královna Alžběta II. se tento týden poprvé od vypuknutí pandemie objevila na veřejnosti s rouškou. Čtyřiadevadesátiletá panovnice se v posledních měsících několikrát objevila na veřejnosti, nikdy však neměla zakrytý obličej, upozornila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna Alžběta II. se poprvé objevila na veřejnosti s rouškouVideo: Reuters

 
Článek

Roušku si královna vzala při krátké soukromé bohoslužbě ve Westminsterském opatství u příležitosti stého výročí pohřbu neznámého vojína z první světové války. Šlo o černou roušku s bílým lemem. Akce se uskutečnila již ve středu, záběry z obřadu však byly zveřejněny až nyní.

Zakrytí obličeje je v určitých vnitřních prostorách, jako ve veřejné dopravě, obchodech a při bohoslužbách, v Británii povinné. Vláda také doporučuje roušky v dalších vnitřních prostorách, kde je obtížné dodržet doporučovanou vzdálenost.

Královna Alžběta naštvala svůj lid. Nejde příkladem, kritizují

Evropa

Další členové královské rodiny jsou běžně vidět na veřejnosti s rouškou. Královna byla minulý měsíc kritizovaná za to, že neměla roušku při návštěvě laboratoře DLTL ve městě Port Down.

Hrob Neznámého vojína představuje všechny, kteří zemřeli v první světové válce a místo jejich úmrtí nebo uložení jejich pozůstatků není známé. V souladu s tradicí, kterou zavedla matka současné královny v roce 1923, nechává královna u hrobu kytici podobající se její svatební, uvedl server BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám