Hlavní obsah

Vojenský letoun se zřítil na obytnou čtvrť a explodoval, deset domů začalo hořet

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Saná
Aktualizováno

V jemenském hlavním městě Saná se v úterý zřítil armádní letoun. Dopadl na obytné domy a při pádu explodovala nejméně jedna z raket, kterou nesl. Po nehodě vzplála víc než desítka domů a auta kolem. Havárie si vyžádala nejméně devět lidských životů.

Armádní vrtulník se zřítil na obytnou čtvrť a explodoval

 
Článek

Stanice CNN a agentura DPA nejprve informovaly o pádu armádní helikoptéry, úřady však později upřesnily, že se jednalo o vojenský letoun. Podle agentury AFP to byl stíhací bombardér ruské výroby Su-22. Agentura Reuters s odkazem na nejmenovaného zástupce armády uvedla, že pilot se stačil katapultovat.

Stroj konal cvičný let. Z dosud nezjištěných příčin ale ztratil výšku a narazil do dvou domů. Mezi mrtvými jsou tři ženy a dvě děti, oznámila státní agentura Saba. Dalších 11 osob bylo zraněno, uvedly zdroje ze záchranné služby.

Po dopadu následovalo několik explozí, je tedy možné, že stroj nesl víc raket, jež pak explodovaly. Úřady z okolí evakuovaly stovky obyvatel.

Foto: ČTK/AP

Hasiči na místě pádu armádního vrtulníku v Saná

Je to již druhá vážná letecká nehoda v Saná za tři měsíce. V listopadu se zde po požáru zřítil armádní dopravní letoun, načež zemřelo deset lidí.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám