Hlavní obsah

V jemenském Taízu nestačí kvůli pandemii kopat hroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aden/Saná

Správce hřbitova v jemenském Táizu musel najmout bagristy, aby splnil extrémní počet žádostí o nové hroby kvůli pandemii covidu-19, uvedla agentura Reuters. V zemi je v důsledku dlouhé občanské války v troskách systém zdravotní péče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V jemenském Taízu nestačí kvůli pandemii kopat hrobyVideo: Reuters

 
Článek

„Hrobníci nestačili kopat, pohřbívat a dokončovat hroby,” uvedl bývalý poslanec a správce hřbitova Dabván Machlaafí. Hřbitov měl původně sloužit jako místo posledního odpočinku zabitých vojáků.

Situace v Táizu ilustruje vysokou daň, kterou si pandemie v Jemenu vybírá. V zemi se neprovádí dostatek testů a zdravotnictví v důsledku letité občanské války kolabuje.

Saúdskou Arábií podporovaná jemenská vláda, která sídlí na jihu země, dosud ohlásila 1303 případů nákazy koronavirem a 348 úmrtí. Šíitští povstalci Húsíové, kteří mají pod kontrolou většinu měst, od 16. května o vývoji pandemie v jimi kontrolovaných oblastech neinformují. V polovině května hlásili čtyři nemocné a jednoho mrtvého.

OSN uvádí, že se koronavirus v Jemenu pravděpodobně nepozorovaně šíří a skutečný počet nemocných zřejmě výrazně převyšuje oficiální čísla.

Foto: Anees Mahyoub, Reuters

Hřbitov v Taízu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám