Hlavní obsah

Útočníci z Tel Avivu byli Palestinci, zabili čtyři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv
Aktualizováno

Konečná bilance středeční střelby v nákupním centru v Tel Avivu jsou podle policie čtyři mrtví a šest zraněných. Střelci byli dva Palestinci z oblasti Hebronu, kteří byli na izraelském území nelegálně. Oba policie zadržela. Jeden je zraněný v nemocnici, druhý ve vazbě. Podle očitých svědků, na něž se odkazuje server The Jerusalem Post, byli útočníci převlečeni za ultraortodoxní Židy. Policie ale tuto informaci zatím nepotvrdila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku v Tel Avivu zemřeli čtyři lidéVideo: Reuters

 
Článek

Útok měli podle policejní mluvčí na svědomí dva členové jedné rodiny, o jejichž plánech neměla policie ani tajné služby žádné informace.

Podle televize CNN šlo o bratrance - dvaadvacetiletého Chalída Machamru a o rok mladšího Muhammada Machamru.

Podle listu Haarec stříleli muži na dvou blízkých místech v kryté tržnici Sarona Market a v její těsné blízkosti. K jednomu z útoků došlo před místní restaurací, která bývá navečer naplněna lidmi. [celá zpráva]

Kamera zachytila první výstřely v restauraci v Tel Avivu.

Policisté prohledali oblast, žádného dalšího komplice útočníků však nenašli.

Foto: Reuters

Policie pacifikuje jednoho z útočníků.

Pět zraněných bylo převezeno do dvou místních nemocnic, jejich zranění jsou lehce až středně vážná a žádný není v přímém ohrožení života.

Netanjahu svolal krizovou schůzku

Izrael v reakci na středeční útoky zrušil cestovní povolení pro 83 tisíc Palestinců o muslimském postním měsíci ramadán.

Premiér Benjamin Netanjahu, který těsně po útoku dorazil na telavivské letiště cestou z návštěvy Moskvy, navíc ihned po příletu svolal krizovou schůzku šéfů silových ministerstev a bezpečnostních složek.

V Izraeli během posledních osmi měsíců zemřelo při palestinských útocích na 30 lidí. Za stejnou dobu zabili Izraelci asi 200 Palestinců, které většinou označili za původce útoků.

Reklama

Související články

Střelba v Tel Avivu, tři mrtví

Tři lidé zemřeli při střelbě v nákupním centru Sarona Market v izraelském Tel Avivu, uvedla agentura Reuters s odkazem na místní policii. Tamní média krátce po...

Výběr článků

Načítám