Hlavní obsah

Útočníci hodili kouřové granáty do domu palestinské rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Útočníci v úterý na palestinském Západním břehu Jordánu vhodili do domu palestinské rodiny dva kouřové granáty. V domě spali tři lidé včetně devítiměsíčního dítěte, nikomu se ale nic nestalo. Podezření padá na židovské extremisty.

Foto: ČTK/AP

Izraelští vojáci na Západním břehu Jordánu. Ilustrační foto

Článek

Na stěně domu totiž útočníci napsali slovo Pomsta a také větu Pozdrav od vězňů Sionu. Podle izraelské policie je to odkaz na židovské extremisty, kteří jsou ve vazbě kvůli podobnému útoku, jenž se letos stal ve vesnici Duma.

V této osadě v červenci útočníci zapálili dům palestinské rodiny. Na místě uhořelo malé dítě a později zemřeli na následky těžkých popálenin i jeho rodiče.

Úterní útok se stal ve vesnici Bajtillu, která leží nedaleko Ramalláhu.

Nynější vlna izraelsko-palestinského násilí trvá od konce září. Jeho bezprostřední příčinou se stal spor o status posvátných míst na jeruzalémské Chrámové hoře. Podle agentury AP bylo od té doby zabito 116 Palestinců a 20 Izraelců.
Mezi palestinskými oběťmi je 79 lidí přistižených při útocích, zbylí zemřeli při střetech s izraelskými policisty a vojáky.

Reklama

Výběr článků

Načítám