Hlavní obsah

Unesení novináři "přijali" islám, pak byli propuštěni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva novináři televizní stanice Fox News, kteří byli uneseni 14. srpna v Gaze, byli v neděli v poledne propuštěni. Oznámili to zástupci palestinské vlády.

Článek

Reportér stanice Fox News Steve Centanni a fotograf Olaf Wiig byli propuštěni krátce po poledni. Únosci je nechali v ubytovacím zařízení Beach Hotel v Gaze.

Ještě několik hodin před jejich propuštěním ukázala palestinská televize Ramattan TV záběry, na nichž oba muži čtou prohlášení, ve kterém stojí, že konvertovali k islámu.

Pro stanici Fox News Centanni následně uvedl, že jejich "konverze" nebyla opravdová. "Byli jsme donuceni konvertovat k islámu, na hlavu nám totiž mířily střelné zbraně," řekl Centanni do kamer svého zaměstnavatele.

O tom, že oba muži budou v pořádku a únosci je nakonec propustí, byl přesvědčen palestinský předseda vlády Ismail Haniyeh, který již v sobotu tvrdil, že se reportéři brzy dostanou na svobodu.

O dobrém zdravotním stavu novinářů informoval také středeční záznam pořízený únosci z organizace Brigády svaté války, který zveřejnila stanice Ramattan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám