Hlavní obsah

Syrským ministerstvem vnitra otřásla mohutná exploze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Budova syrského ministerstva vnitra v Damašku se stala terčem bombového útoku. Uvedla to syrská státní televize, která upřesnila, že exploze byly tři. Nejmohutnější byl výbuch nálože v autě. Poškozen byl vchod do komplexu. Televize dodala, že si útok vyžádal neupřesněný počet obětí. Libanonská televize Al-Manar, blízká hnutí Hizballáh, informovala o čtyřech mrtvých a více než 20 zraněných osobách.

Foto: Reuters

Hořící nákladní automobil na předměstí Damašku

Článek

Televize zveřejnila i záběr kráteru na vozovce, sutin a stop krve.

Jedna z obyvatelek čtvrtě uvedla, že slyšela houkání sirén po mimořádně silném výbuchu. I podle zpravodaje SkyNews byl výbuch mnohem silnější než běžné exploze munice. Dodal, že byl patrný i otřes půdy. Podle něj z místa útoku stoupá sloup dýmu. Domnívá se, že šlo o bombu, a ne o dělostřelecký nebo minometný granát.

Budova se nachází ve čtvrti na jihozápadě metropole, kde probíhaly boje mezi vládními silami a vzbouřenci.

Ministerstvo vnitra nebylo jedinou vládní budovou, která se stala terčem útoku, uvedla BBC. Před ministerstvem spravedlnosti vybuchly ve středu nálože ve dvou autech. Jednoho člověka zabily a několik dalších zranily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám