Hlavní obsah

Šéf policie v Mosúlu prohlížel místo výbuchu a zabila ho další bomba

MOSÚL
Aktualizováno

Šéfa policie v severoiráckém městě Mosúlu ve čtvrtek zabil výbuch nálože poblíž místa, kde o den dříve kvůli explozi zemřely přes tři desítky lidí. Sálih Mohamed Hasan byl právě na inspekci postiženého místa, uvedla agentura Reuters.

Foto: Stringer , Reuters

Výbuchy v Mosúlu si za 24 hodin vyžádaly přes tři desítky mrtvých.

Článek

Na Hasanovo auto zahájili palbu neznámí útočníci. Když vozidlo z místa ujíždělo, zasáhl jej bombový atentátník. Při explozi zahynul i Hasanův strážce a dalších pět lidí bylo zraněno.

Na místě v době výbuchu ještě od středy pracovali záchranáři, kteří se v troskách snažili nalézt případné další zraněné či oběti.

Ze středeční exploze viní americké armáda iráckou Al-Kajdu. Třetí největší irácké město je podle Američanů také největším městským útočištěm pro organizaci, která se vloni musela stáhnout ze západní provincie Anbár a okolí Bagdádu.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Krvavá středa 

Při výbuchu zahynulo podle posledních zpráv 34 lidí a 217 dalších bylo zraněno. Úřady očekávají, že konečná bilance obětí bude vyšší. Mezi oběťmi jsou i ženy a děti. Exploze v neobývaném třípatrovém domě, který měli militanti využívat jako sklad zbraní a výbušnin, dům zcela rozmetala a poškodila 35 dalších v okolí.

Podle svědků exploze domem otřásla jenom chvíli potom, co dovnitř vstoupila skupina policistů pátrajících po skrýši zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám