Hlavní obsah

Při střelbě v izraelské bance zemřelo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

Pět mrtvých a jednoho vážně zraněného si vyžádala pondělní střelba v bance v jihoizraelském městě Beerševa. Uvedl to server deníku Ha’arec. Útočník zabil čtyři lidi a nakonec zbraň obrátil proti sobě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při střelbě v izraelské bance zemřelo pět lidíVideo: Reuters

 
Článek

"Slyšela jsem výstřely, tak jsem vyšla ven a viděla spoustu sanitek a lidi, jak se shromažďují," popsala událost jedna z žen, která se v době přepadení nacházela poblíž banky Ha'poalim.

Údajně duševně nemocný muž do banky vtrhl hodinu po poledni místního času a začal kolem sebe pálit. Pak následovala přestřelka s policií, během níž muž zajal jednu ženu, kterou ale později propustil. Nakonec se zastřelil.

Motiv neznámý

Zpočátku policie předpokládala, že jde o ozbrojenou loupež, později začala od této domněnky upouštět. "Nejsme si jisti, že to byl pokus o loupež," řekl policejní šéf Jochanan Danino.

Vyšetřovatelé zjišťují motiv pachatele, který byl identifikován jako židovský obyvatel Beerševy. Podle zprávy izraelského rozhlasu jde o zhruba padesátiletého muže, očividně trpícího duševní poruchou.

Jeden z očitých svědků řekl serveru Ynet, že pachatel cíleně zabíjel muže a na každou oběť vystřelil dvakrát. "Nikdo se nepokoušel bránit, leželi prostě na zemi," vylíčil událost, kterou premiér Benjamin Netanjahu označil za "velkou tragédii".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám