Hlavní obsah

Po vraždě irácké modelky vyhrožují smrtí první novodobé irácké miss

– Bagdád

Poté, co byla ve čtvrtek zastřelena irácká modelka Tara Farasová, obdržela výhružky smrtí irácká miss z roku 2015 Šajma Kasimová. Ve videu zveřejněném v sobotu dala najevo obavy o svůj život, protože podle varování by mohla být další na řadě.

Foto: Profimedia.cz

Irácká miss 2015 Šajma Kásimová

Článek

Dvaadvacetiletou Taru Farasovou, kterou na Instagramu sledovalo 2,8 miliónu lidí a byla pověstná svými obtaženými oděvy a extravagantními účesy i silným líčením, zastřelili ve čtvrtek v Bagdádu neznámí pachatelé. Na její auto během dne stříleli motocyklisté ve středu Bagdádu. Kvůli bezpečnosti žila poslední tři roky v kurdském Irbílu, ale občas zajížděla do hlavního města.

Už v srpnu zemřely během týdne ve svých domovech v Bagdádu za „tajemných okolností“ dvě majitelky salónů krásy, které se pohybovaly ve stejných kruzích jako Farasová.

Zatím není jasné, zda spolu všechny případy souvisejí, ale dosluhující premiér Hajdar Abádí řekl, že má dojem, že za „těmito zločiny je společný plán“, a nařídil jejich společné vyšetřování. Kasimová, kterou sleduje na Instagramu 2,7 miliónu lidí, o víkendu zveřejnila video, kde zmínila, že že obdržela právy s textem „jsi příští na řadě“.

Foto: Profimedia.cz

Irácká miss 2015 Šajma Kásimová

Rodačka z Kirkúku dodala, že ženám v Iráku, které si samy udělaly jméno, hrozí jatka jako kuřatům. Farasovou označila za mučednici. Ona sama se stala v prosinci 2015 první Miss Iráku po více než čtyřiceti letech. Islámský stát ji potom vyhrožoval smrtí, pokud se k němu nepřipojí.

Vzhledem k tomu, z jakých kruhů oběti pocházely, se spekuluje, že za útoky stály islámští radikálové, protože Farasová byla opakované kritizovaná, že jí chybí skromnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám