Hlavní obsah

Palestinec zaútočil nožem na izraelské policisty, byl zabit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelští pohraničníci v sobotu na Západním břehu Jordánu zastřelili mladého Palestince, který na ně zaútočil nožem. Jeden z Izraelců byl lehce zraněn.

Foto: Baz Ratner, Reuters

Izraelští policisté (ilustrační foto)

Článek

Podle mluvčí izraelské policie bylo útočníkovi 17 let, pocházel z Tulkarmu a útočil na kontrolním stanovišti poblíž Nábulusu. Na výzvu hlídky, aby se zastavil, vytáhl z batohu nůž a začal útočit.

Izraelští zdravotníci původně oznámili, že byl policista zraněn nožem, ale později upřesnili, že byl zřejmě zraněn při palbě po Palestinci.

Izraelská televize oznámila, že mladík zanechal vzkaz pro svou rodinu. Vysvětlil v něm, že odchází provést čin pomsty, a požádal příbuzné, aby pro něj netruchlili, protože se stal mučedníkem.

Násilnosti, při nichž Palestinci na Izraelce útočí noži nebo automobily, začaly v září roku 2015. Zemřelo při nich na izraelské straně přes 40 osob, na palestinské 260. Většina zabitých Palestinců byli útočníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám