Hlavní obsah

Palestinec v Tel Avivu pobodal čtyři Izraelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Osmnáctiletý Palestinec v neděli s nožem v ruce na jedné z rušných turistických tříd Tel Avivu napadl čtyři Izraelce a způsobil jim lehčí zranění. Policie útočníka zadržela, zranění byli převezeni k ošetření do nemocnice, napsaly zahraniční agentury.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Izraelský policista. Ilustrační foto

Článek

Byl to teroristický útok, řekl agentuře AP policejní mluvčí Micky Rosenfeld. Útočník byl identifikován jako Palestinec ze Západního břehu Jordánu. Po zadržení byl předán k výslechu tajné službě Šin Bet.

Od září 2015 Palestinci zabili 42 Izraelců, dva návštěvníky ze Spojených států a britského turistu při vlně útoků páchaných nožem, najížděním autem nebo střelbou.

Za stejné období zabily izraelské bezpečnostní síly nejméně 244 Palestinců, většinu z nich označily izraelské úřady za pachatele násilných činů. Zbytek přišel o život při střetech s izraelskými vojáky.

Reklama

Související články

Střelce v Izraeli zadrželi občané

Osm lidí bylo hospitalizováno po střelbě na tržišti v izraelském městě Petach Tikva východně od Tel Avivu. Uvedla to záchranná služba. Střelce se podařilo...

Výběr článků

Načítám