Hlavní obsah

OSN: Při náletu na Jemen zemřelo sedm dětí a dvě ženy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva/Saná

Při náletu vedeném saúdskoarabskou koalicí na severu Jemenu zahynulo v neděli večer sedm dětí a dvě ženy, uvedla to kancelář Organizace spojených národů. Kromě devíti mrtvých byly další dvě děti a dvě ženy zraněny. Záběry z následku náletů zveřejnilo mediální centrum vzbouřených šíitských Húsíů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při útoku vedeném saudskoarabskou koalicí zemřelo v Jemenu sedm dětí a dvě ženyVideo: AP

 
Článek

Húsíové, kteří ovládají část Jemenu, vedou válku proti vládě prezidenta Abda Rabbúa Mansúra Hádího, kterého podporuje koalice arabských zemí v čele se Saúdskou Arábií.

Na publikovaných záběrech je vidět dům proměněný v trosky, který prohledávají lidé pátrající po přeživších.

Saúdy vedená koalice oznámila, že bude vyšetřovat úder, aby zjistila, zda nešlo o nehodu.

Nálet v Jemenu usmrtil téměř všechny svatebčany

Svět

Saúdská Arábie je opakovaně kritizována, že jí vedené nálety jsou nevybíravé. Terči útoků se stávaly svatby a pohřby, protože se jich účastnili představitelé Húsíů. Terči náletů se také staly školy a nemocnice.

Nálet mohl být odvetou za narůstající počet přeshraničních útoků Húsíů s využitím dronů a raket. Jejich počet stoupl v červenci.

V neděli Saúdská Arábie oznámila, že zničila čtyři vystřelené balistické rakety a sedm dronů vyslaných Húsii, které zase podporuje Teherán. Podle šíitů Jemen čelí saúdskoarabské invazi.

Saúdská Arábie sestřelila rakety a drony jemenských šíitů

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám