Hlavní obsah

Nasralláh prý před týdnem málem zemřel, Izraelci ho otrávili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEJRÚT

Na vůdce libanonského hnutí Hizballáh šajcha Hasana Nasralláha byl prý minulý týden podniknut pokus o atentát. Tvrdí to irácký server Almalaf s odvoláním na diplomatické zdroje v Bejrútu.

Článek

Nasralláha se prý neznámí pachatelé pokusili otrávit. Šéf šíitského hnutí byl několik dní v kritickém stavu a život mu zachránili až přivolaní íránští specialisté. Podle serveru za travičským pokusem stojí Izraelci.

Hnutí Hizballáh pravdivost zprávy popřelo. „Je to naprostý výmysl. Je pravda, že jsem ho (Nasralláha) minulý týden neviděl, ale je v pořádku,“ řekl poslanec libanonského parlamentu a člen Hizballáhu Al-Hadždž Hasan.

Skupina íránských lékařů údajně do Libanonu přiletěla v neděli dopoledne vojenským speciálem. Zvažoval se prý i převoz Nasralláha do Íránu na léčení.

V září 1997 se agenti izraelské tajné služby Mossad pokusili v jordánském Ammánu otrávit předáka hnutí Hamás Chálida Mišala. Jejich pokus o atentát ale byl zmařen, dva z agentů chytila Mišalova ochranka, ostatním se podařilo utéci a dostat se do bezpečí izraelské ambasády.

Reklama

Výběr článků

Načítám