Hlavní obsah

Na Západním břehu najel Palestinec do Izraelců, jeden člověk zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

U židovské osady Ofra na Západním břehu Jordánu vjel ve čtvrtek Palestinec do davu vojáků stojících u silnice 90 na zastávce autobusu. Jeden Izraelec zemřel, další je lehce zraněn. Podle listu The Jerusalem Post byl útočník dopaden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Palestinec najel autem do lidí na zastávce na Západním břehu JordánuVideo: Reuters

 
Článek

Oba Izraelci byli mladí, uvedla záchranná služba. Jednoho ze zraněných, kterému bylo 19 let, odvezli do nemocnice na chirurgii. Byl prý při plném vědomí.

Druhého, u nějž záchranáři věk nespecifikovali, se zachránit nepodařilo.

Podle armády šlo o cílený útok. Jednadvacetiletý pachatel Málik Ahmad Hamíd, který pochází z vesnice severně od Ramalláhu, byl dopaden vojáky a je ve vazbě.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Izraelské síly zkoumají auto, které použil atentátník

Palestinské radikální hnutí Hamás označilo útok ze „reakci na zločiny okupace“, která ukazuje, že intifáda pokračuje a sílí.

Izrael čelí už více než rok vlně individuálních útoků Palestinců. V sobotu byli ubodáni tři lidé při útoku ve Starém městě v Jeruzalémě.

Foto: Mohamad Torokman, Reuters

Izraelské bezpečnostní síly na místě útoku s pomocí auta

Čtvrteční útok si vyžádal oběti, přestože na místě byly instalovány bezpečnostní zátarasy. Ty tam byly, protože na místě byl už dříve podobný atentát jednou spáchán, uvedl list Ha´arec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám