Hlavní obsah

Na území povstalců se zřítil syrský armádní vrtulník, rebelové zveřejnili video

V provincii Idlíb na severozápadě Sýrie se v neděli zřítil vládní vrtulník. Oblast ovládají povstalci bojující proti režimu prezidenta Bašára Asada. Čtyři členové posádky byli zajati, pátý zemřel, uvedla BBC s odkazem na opoziční exilovou organizaci SOHR.

BEZ KOMENTÁŘE: Na území syrských povstalců se zřítil armádní vrtulník

 
Článek

Posádka vrtulníku se rozhodla k nouzovému přistání kvůli technické závadě, uvedla Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).

Na palubě bylo nejméně šest lidí. Čtyři byli zajati, pátý zemřel. Co se stalo s posledním členem posádky, není jasné.

Foto: Abed Kontar, Reuters

Bojovníci Fronty an-Nusra u zřícené helikoptéry

Syrská státní televize uvedla, že armádní vrtulník nouzově přistál na severozápadě země a bylo zahájeno pátrání po posádce.

Záběry zveřejněné na sociálních sítích ukazují poškozenou helikoptéru, která leží na boku. Zřítila se u pohoří al-Zawíja v provincii Idlíb. V oblasti působí bojovníci Fronty an-Nusra napojené na al-Káidu. Ti patří k nejsilnějším skupinám bojujícím v Sýrii proti prezidentovi Bašáru Asadovi.

Foto: Abed Kontar, Reuters

Bojovníci Fronty an-Nusra u zřícené helikoptéry

Jeho vláda dlouhodobě čelí obviněním, že z vrtulníků vojáci shazují v civilních oblastech tzv. barelové bomby - sudy naplněné nejen výbušninami, ale kvůli ničivějšímu účinku také hřebíky, střepinami a jinými drobnými ostrými předměty.

Jejich používání porušuje rezoluci Rady bezpečnosti OSN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám