Hlavní obsah

Na pláži v Egyptě zemřel český turista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pláži egyptského letoviska Hurghada v pátek zahynul český turista. Zprávu, s níž přišel zpravodajský server TN.cz, Novinkám potvrdilo české ministerstvo zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Hurghada (ilustrační foto)

Článek

„Můžeme potvrdit, že v Egyptě zemřel český občan. Další informace k případu zatím nemáme k dispozici, zjišťujeme je ale od zastupitelského úřadu v Egyptě,“ řekla Novinkám mluvčí české diplomacie Lenka Do.

Podle informací webu TN.cz došlo k tragické události v hotelu Solymar Soma Beach. „V půl dvanácté jsme leželi na pláži. A najednou vidíme, jak paní vyběhla z moře a volala o pomoc. Všimli jsme si, že za sebou táhla z vody muže,“ popsala situaci čtenářka.

Podle Češky jako první ženě přiběhli na pomoc další turisté. Zaměstnanci hotelu totiž údajně ani nezaznamenali, že se něco děje. Zdravotníci měli na místo dorazit až zhruba po 30 minutách.

„Plavčík sedí 500 metrů od pláže ve své boudě. Nemá absolutní přehled, co se tam děje. Kouká se do telefonu,“ postěžovala si podle TN.cz svědkyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám