Hlavní obsah

Jemence v Saúdské Arábii sťali a ukřižovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rijád

V Saúdské Arábii v úterý popravili pět Jemenců odsouzených za krádeže a vraždu Saúdského Araba. Odsouzenci byli sťati a ukřižováni. Oznámila to státní agentura SPA. Poprava se konala ve městě Džizan u jemenských hranic v jihozápadní oblasti Saúdské Arábie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Popravení byli odsouzeni za sérii krádeží, které spáchali po celé zemi, a za vraždu Saúdského Araba, kterého uškrtili.

Podle výroční zprávy organizace Amnesty International zveřejněné v dubnu zaujímá Saúdská Arábie mezi státy s největším počtem poprav čtvrté místo hned za Čínou, Íránem a Irákem.

V polovině března zemřelo v Saúdské Arábii rukou kata sedm mladíků odsouzených za ozbrojenou loupež v klenotnictví, kterou spáchali ještě jako nezletilí.

Saúdskoarabské úřady neodvrátily od vykonání hrdelního trestu ani výzvy organizací na ochranu lidských práv, které žádaly o odklad popravy s poukazem na procesní chyby a na stížnosti kvůli možnému mučení odsouzenců. Amnesty International tuto popravu označila za "akt čisté brutality".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám