Hlavní obsah

Izraelec na kole objel celý svět, doma ho ale smetl autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelec Roj Sadan, který strávil pět let na kole, aby ujel 66 tisíc kilometrů kolem světa, se těžce zranil při srážce s autobusem v Izraeli. Nehoda se stala ve středu a Sadanův stav zůstává kritický, informoval server The Times of Israel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Devětatřicetiletý Sadan se v roce 2015 dokázal zotavit po pádu do hloubky 500 metrů a na kole ujel celkem 66 tisíc kilometrů. Ve středu odpoledne se však rovněž na bicyklu srazil s autobusem u kibucu Roš Hanikra na severu Izraele, kde bydlí.

Zdravotníci dobrodruha našli v bezvědomí a s mnohačetnými zraněními bez známek života. Podařilo se jim obnovit puls a převézt na kliniku v Nahariji. Tamní lékaři ve čtvrtek oznámili, že byl připojen na dýchací přístroj, je ve vážném stavu a oni bojují o jeho život.

"Modlíme se, aby se stal zázrak a uzdravil se. Roj žije naplno, plní si své sny a žádný úkol pro něj není příliš velký," řekl ve čtvrtek šéf regionální rady Moše Davidovič.

Sadan v letech 2007 až 2011 projel na kole 42 zemí šesti kontinentů. v roce 2015 ale uklouzl při zdolávání hory v severní Indii a zřítil se do hloubky 500 metrů. Zadrželi ho tehdy lezci, kteří byli pod ním, a poskytli mu až do příletu záchranného vrtulníku kyslík. Byl převezen do nemocnice v Izraeli, kde byl několik týdnů v kómatu. Měl četná poranění hlavy, ale po propuštění z nemocnice se mohl vrátit k cyklistice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám