Hlavní obsah

Izraelci zastřelili místního velitele Hamásu

Jeruzalém

Izraelští vojáci na okupovaném západním břehu Jordánu v pátek zastřelili velitele místní jednotky ozbrojeného křídla palestinského hnutí Hamás Ijáda Šilbaju, uvedly BBC a ČTK.

Foto: Profimedia.cz

Izraelští vojáci (Ilustrační foto)

Článek

Izraelská armáda oznámila, že osmatřicetiletý Palestinec byl zabit při operaci v uprchlickém táboře Núr Šams u města Tulkarm na severu okupované oblasti.

Šilbaja byl oblastním velitelem Brigád Izzudína Kásma. Zabit byl při zatčení. Podle armádních zdrojů vojáci zahájili palbu, když Šilbaja neuposlechl výzvy stát a šel k policistům. Palestinské zdroje tvrdí, že Izraelci donutili Šilbajova bratra, aby je k domu podezřelého dovedl. Velitele pak třemi ranami zabili ve spánku.

Podle agentury Reuters byla razie součástí pátrání po původcích incidentu, při němž koncem srpna na silnici u města Hebron Palestinci zastřelili čtyři Izraelce a ke kterému se brigády přihlásily.

Do akce, která se v oblasti Hebronu uskutečnila těsně před obnovením přímých izraelsko-palestinských rozhovorů, byl údajně zapojen palestinský bojovník z oblasti Tulkarmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám