Hlavní obsah

Izraelci zasáhli nemocnici v Gaze

Gaza
Aktualizováno

Nejméně čtyři oběti a více než deset zraněných si vyžádal útok na nemocnici Al-Aksá ve střední část pásma Gazy. Uvedlo to podle agentury AP tamní ministerstvo zdravotnictví. Budovu zasáhla střela z izraelského tanku. Úder Izraele proti palestinské enklávě trvá dva týdny, palestinské úřady evidují přes 500 mrtvých.

Foto: ČTK/AP

Rozlícení Palestinci po izraelském útoku v Gaze. Ilustrační foto

Článek

Jeden z lékařů uvedl, že bylo zasaženo třetí a čtvrté patro nemocnice, kde se mimo jiné nachází jednotka intenzivní péče. Ostřelováno je prý i okolí nemocnice a palestinské úřady se obrátily na Červený kříž, aby pomohl s evakuací pacientů.

Izraelská armáda útočí v pásmu Gazy dva týdny, od pátku pak v enklávě vede proti bojovníkům hnutí Hamás, které viní z raketových útoků proti židovskému státu, i pozemní akce. Palestinci evidují přes 500 mrtvých, z toho nově až 28 členů jedné rodiny u hranice s Egyptem, na jejíž dům spadla bomba. Izrael podle serveru deníku Haaretz oznámil, že za posledních 24 hodin zemřelo sedm jeho vojáků.

Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA) v pondělí oznámil, že do jeho 67 krytů a prozatímních ubytoven se uchýlilo už 85 000 lidí.

Izraelské útoky ochromily v pondělí nepřímo dění také na Západním břehu Jordánu, kde byla vyhlášena generální stávka.

Reklama

Související témata:

Související články

Mrtvých v Gaze přibývá

Počet obětí izraelské pozemní operace v Gaze přibývá. Jen v noci na sobotu zemřelo sedm Palestinců a dalších dvacet bylo vážně zraněno. Celkově si izraelská...

Výběr článků

Načítám