Hlavní obsah

Izrael zasáhly desítky raket z Gazy, letectvo židovského státu podniklo protiúder

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv
Aktualizováno

Při raketovém útoku z palestinského Pásma Gazy utrpělo ve středu večer v Izraeli zranění šest lidí, uvedla agentura AP s odvoláním na izraelská média. Podle izraelského ministerstvo zahraničí bylo na jih Izraele od středečního rána vypáleno 150 raket, z toho jich 36 dopadlo na jih země, část zachytil protiraketový systém Iron Dome (Železná klenba).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Z Gazy opět létaly desítky raket, izraelské letectvo podniklo protiútokVideo: AP

 
Článek

Izraelské letectvo následně podniklo protiútok a zasáhlo v Pásmu Gazy více než 100 pozic ovládaných radikálním hnutím Hamás. Podle BBC při protiútoku zahynuli tři lidé, včetně těhotné ženy a dítěte.

Foto: Khalil Hamra, ČTK/AP

Exploze po izraelském odvetném náletu na pásmo Gazy

Násilí se u hranice odehrává již od konce března, nyní se ale Egypt a OSN snaží zprostředkovat zklidnění situace a příměří.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Rakety vypálené na Izrael z obydlených oblastí na severu pásma Gazy.

Rakety či jejich úlomky zasáhly několik domů a automobilů ve městě Sderot. Izraelská armáda na raketový útok reagovala odvetnými nálety. Ministerstvo zdravotnictví v Gaze informovalo, že při nich byli lehce zraněni tři lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám