Hlavní obsah

Izrael zadržel panenky pro Palestince, které znázorňují vrhače kamenů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Izraelští celníci zadrželi zásilku panenek znázorňujících zahalené palestinské demonstranty házející kameny, panenky byly určeny pro palestinské děti. Úřady zdůvodnily zabavení 4000 panenek v přístavu Haifa, které byly dovezeny ze Spojených arabských emirátů, tím, že mají za cíl „podněcovat k násilí”, uvedla agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Celníci v Haifě zadrželi panenky vrhačů kamenů.

Článek

"Tyto panenky jsou v barvách palestinské vlajky a mají nápisy jako: 'Jeruzalém je náš' a 'Jeruzaléme, přicházíme!'," sdělila izraelská celní správa. Zároveň zdůraznila, že každodenně pátrá po pašovaném zboží, přičemž zvláštní důraz klade na zbraně a předměty podněcující k násilí, a to zejména v současné situaci.

Oblasti sužuje od října nová vlna násilí, při kterém Palestinci začali na Izraelce kvůli sporům o užívání posvátných míst v centru historického Jeruzaléma útočit kameny. Následně se pustili do napadání Izraelců noži nebo do nich najíždějí vozidly. Zahynulo přitom podle bilance AFP již nejméně 115 Palestinců, zabitých bránícími se Izraelci, a 17 Izraelců.

Při střetech na okupovaném Západním břehu Jordánu a u palestinského Pásma Gazy přišli v pátek o život tři Palestinci. IJednou z obětí je muž, který se pokusil najet svým autem na izraelské vojáky nedaleko města Hebron. Dvě oběti si vyžádaly střety s izraelskými bezpečnostními složkami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Palestinka zranila pracovníka ochrankyVideo: Reuters

Hračky odkazující na palestinský boj proti Izraeli jsou mezi palestinskými dětmi hojně rozšířené. Více než s míčem jsou například kluci v palestinských obcích vidět, jak si hrají s pistolemi nebo samopaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám