Hlavní obsah

Iráčan zabil dceru za to, že se zamilovala do britského vojáka

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BASRA

V irácké Basře zabil muž svou sedmnáctiletou dceru, protože se zamilovala do vojáka britské infanterie. Dívka byla uškrcena a ubodána, napsal britský nedělník The Observer.

Foto: Profimedia.cz

Britští vojáci v Basře

Článek

Sedmnáctiletá Rand se seznámila s dvaadvacetiletým vojákem jménem Paul během jeho práce na projektu pomoci rodinám, které musely opustit své domovy. Jakmile to zjistila její rodina, otec dívku zabil kvůli cti. Během vraždy křičel, že ji ztratil, řekla britskému listu dívčina matka.

Policie muže zatkla, ale už za dvě hodiny byl bez obvinění propuštěn. „V případě vraždy ze cti toho nemůžeme moc dělat,“ řekl policejní mluvčí. „Jsme muslimská společnost a ženy by měly žít podle náboženských pravidel,“ dodal.

Matka dívky od manžela utekla, azyl jí na utajeném místě poskytla jedna charitativní organizace.

Podobných případů zabití mladých žen kvůli cti se jen za loňský rok v Basře událo nejméně 47, přičemž pouze tři lidé byli odsouzeni. Současný případ je první, do něhož byl zapleten britský voják.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám