Hlavní obsah

Egypťané se spletli, zatčený nebyl velitelem Al-Káidy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira

Egyptské úřady oznámily, že muž, který byl v úterý zatčen na letišti v Káhiře, není operační šéf teroristické sítě Al-Káida, jak se policie domnívala. Jednalo se jen o shodu jmen.

Článek

Egyptská televize původně uváděla, že zatčeným je Sajf Ádil, který byl po smrti vůdce Al-Káidy Usámy bin Ládina loni nakrátko dosazen do vedení organizace. Ádil je na seznamu zločinců hledaných FBI kvůli podílu na krvavých útocích na velvyslanectví USA v Keni a Tanzanii na konci 90. let. Spojené státy na jeho dopadení vypsaly odměnu pět miliónů dolarů (92 miliónů korun).

Muž zadržený v Káhiře od počátku policistům tvrdil, že není hledaným teroristou. Egypťané o jeho pravé totožnosti neinformovali, uvedli pouze, že předložil doklady, v nichž shodovalo nejen jméno,  ale i datum narození hledaného bývalého důstojníka egyptských zvláštních sil Ádila, jehož vlastní jméno je Muhammad Ibráhím Makkaví.

Muž do země cestoval z Pákistánu přes Dubaj.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám