Hlavní obsah

Čtrnáct lidí zahynulo při havárii autobusu v Egyptě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira
Aktualizováno

Jedenáct Srbů a tři Egypťané zahynuli ve čtvrtek při nehodě autobusu v Egyptě u Hurghady, uvedla agentura Reuters. Jedenáct osob zahynulo na místě, další tři po převozu do nemocnice. Žádní Češi v havarovaném autobuse nebyli, řekl český konzul v Káhiře Aleš Ždimera s odvoláním na několik nezávislých zdrojů. Vyvrátil tak původní informace některých médií, že v autobuse cestovali také čeští turisté. Podle srbského velvyslanectví v Káhiře šlo o srbský zájezd.

Foto: Profimedia.cz

Eygptské silnice jsou nekvalitní a úzké.

Článek

"V současné době máme informace z médií, které prověřujeme u úřadů. Podle zatím dostupných informací není mezi oběťmi žádný občan ČR," uvedl pro Novinky mluvčí ministerstva Milan Řepka. Český konzul v Káhiře Aleš Ždimera ČTK sdělil, že nemá informace ani o tom, že by se některý z českých turistů zranil.

Srbský velvyslanec v Egyptě, citovaný bělehradskou rozhlasovou a televizní stanicí B92, sdělil, že v autobusu bylo 17 cestujících - 14 dospělých a tři děti a všichni občané Srbska. Nehoda se stala cestou do Luxoru u města Safágá na pobřeží Rudého moře. Nákladní auto jedoucí v protisměru se podle policie pokoušelo předjet jiné vozidlo a čelně narazilo do autobusu.

Havárie autobusů jsou v Egyptě časté - silnice jsou nekvalitní a úzké, pravidla silničního provozu se nedodržují a doprava houstne. Ani vozidla nebývají v dobrém technickém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám