Hlavní obsah

Celá Sýrie byla bez proudu a nikdo neví proč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Celá Sýrie se z dosud nezjištěné příčiny ocitla bez dodávek elektrické energie. Informovala o tom státní tisková agentura SANA s tím, že technici po příčině výpadku usilovně pátrají. „Všechny provincie byly odstřiženy od elektřiny a naše expertní týmy se snaží přijít na důvod,“ konstatovala SANA. Dodávky se postupně daří obnovovat.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Místní obyvatelé podle serveru televize Sky News hlásí, že jsou bez proudu od 13 hodin místního času, tedy od 12 hodin SEČ.

Mimo provoz je také internetové připojení poskytované soukromými společnostmi. Podle státního provozovatele internetu zatím stojí „neočekávané selhání části sítě“.

Během déle než pět let probíhající občanské války v Sýrii již zemi postihlo několik rozsáhlých výpadků, žádný celostátní kolaps ale zatím hlášen nebyl.

Příměří platí i bez proudu

V Sýrii platí od pátku minulého týdne příměří, boje se na mnoha místech zklidnily. Tento pátek chce britský premiér David Cameron telefonicky hovořit s prezidenty Francie a Ruska Françoisem Hollandem a Vladimirem Putinem a také s německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Tématem má být udržení příměří.

Související téma:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

"Musíme sestavit jednotnou frontu a prezidentu Putinovi jasně říci, že příměří je třeba udržet a otevřít cestu ke skutečné politické změně," řekl podle ČTK mluvčí Downing Street 10, sídla britského premiéra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám