Hlavní obsah

Palestinec z Lékařů bez hranic vrhl granát na izraelské vojáky

Izrael označil palestinského ozbrojence, který se tento týden pokusil dostat z Gazy do Izraele a byl zastřelen, za zdravotníka zaměstnaného organizací Lékaři bez hranic (MSF). S odkazem na sdělení úřadu COGAT, který koordinuje izraelské aktivity na palestinských územích, o tom informovala agentura AP.

Článek

Izrael v pátek oznámil, že se Hání Madždaláví pokusil proniknout z pásma Gazy do Izraele, přičemž střílel na izraelské vojáky a hodil směrem k nim granát. Následně ho bezpečnostní složky židovského státu zneškodnily.

Velitel COGAT Kamil Abu Rokon v prohlášení konstatoval, že by se „ten, kdo zachraňuje životy a podílí se na humanitární činnosti v Pásmu Gazy, by se neměl dopouštět terorismu."

Lékaři bez hranic potvrdili, že Madždaláví byl jejich zaměstnancem a zabit byl v pondělí. Zároveň organizace uvedla, že "zjišťuje podrobnosti týkající se tohoto velmi vážného incidentu".

Reklama

Související články

Izraelci sestřelili syrské letadlo

Izraelská protivzdušná obrana v úterý odpoledne sestřelila bojový letoun syrské armády. Informoval o tom mluvčí armády židovského státu s tím, že letoun...

Výběr článků

Načítám