Hlavní obsah

V Pákistánu zastřelili během vystoupení na oslavě těhotnou zpěvačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická událost se odehrála před několika dny na oslavě ve vesnici Kanga v pákistánské provincii Sindh. Podle svědků chtěl jeden z přítomných mužů po zpěvačce Samině Samoonové, aby se během vystoupení postavila a zatancovala, což žena kvůli pokročilé fázi těhotenství odmítla. Muž pak vytasil zbraň a čtyřiadvacetiletou zpěvačku zastřelil, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Pákistánská zpěvačka Samina Samoonová.

Článek

Přesné okolnosti úterního incidentu jsou zatím stále nejasné. Manžel zpěvačky Ashiq Sammoon uvedl, že jeden z přítomných mužů namířil na jeho vsedě zpívající ženu zbraň a pod výhrůžkou ji vyzval k tomu, aby vstala a začala tancovat. Když zpěvačka kvůli těhotenství odmítla, muž ji údajně zastřelil.

Útočník Tariq Jatoi, který byl následně zadržen a poslán do vazby, se hájí tím, že střílel v rámci oslav do vzduchu a jedna z kulek zpěvačku omylem zasáhla. Podle krevních testů byl během střelby pod vlivem alkoholu.

Samina Samoonová, známá též pod pseudonymem Samina Sindhu, byla v šestém měsíci těhotenství. Zachránit se nepodařilo ani ji, ani její nenarozené dítě.

V Pákistánu byla známou zpěvačkou. Během pěvecké kariéry nahrála nejméně osm alb, na živobytí si však stejně jako řada jiných umělců v zemi vydělávala převážně vystupováním na rodinných oslavách.

Reklama

Související témata:
Guélor Kanga

Výběr článků

Načítám