Hlavní obsah

Palestinec na Západním břehu zastřelil tři izraelské policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém
Aktualizováno

V židovské osadě na Západním břehu Jordánu v úterý zaútočil ozbrojený Palestinec na izraelské policisty. Tři zastřelil, uvedl Armádní rozhlas. Policie oznámila, že útočníka „neutralizovala”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Palestinec zastřelil tři izraelské vojákyVideo: Reuters

 
Článek

Útočníkem byl sedmatřicetiletý otec čtyř dětí ze sousední vesnice. Podle výpovědi svědka dorazil do osady Har Adar, vzdálené zhruba 18 kilometrů na severozápad od Jeruzaléma, se skupinou palestinských dělníků. Izraelské úřady později uvedly, že muž měl povolení k práci v židovských osadách podél hranice západního břehu.

Policisty hlídkující při vstupu do osady zastřelil z bezprostřední blízkosti. Tři zemřeli na místě, čtvrtý byl v kritickém stavu převezen do nemocnice.

Policie útočníka postřelila a muž později zemřel.

Při útocích Palestinců na Izraelce zemřelo od podzimu 2015, kdy začala nová vlna násilností, víc než 300 lidí - na izraelské straně 48, na palestinské 255. Izraelské úřady uvádějí, že většina zabitých Palestinců byli útočníci.

Ve zhruba 140 osadách na Západním břehu Jordánu a ve východním Jeruzalémě, okupovaných Izraelem od války v roce 1967, žije více než 600 000 židovských obyvatel. Povolení k práci v židovských osadách má zhruba 36 000 Palestinců, informoval server BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám