Hlavní obsah

Čtrnáctiletého chlapce v Izraeli rodiče celý život věznili doma

– Jeruzalém

Policie v izraelském městě Hadera zatkla rodičovský pár, který měl celý život věznit svého nyní čtrnáctiletého syna. Právník asi padesátiletých rodičů, kteří do Izraele přišli původně z Ruska, uvedl, že chlapce zavírali kvůli jeho zdravotnímu stavu. Hoch trávil čas v bytě a jednou či dvakrát za měsíc ho vyvedli na dvorek za domem, většinou v noci. Uvedl to Armádní rozhlas a server Times of Israel.

Foto: Profimedia.cz

Izraelská policie. Ilustrační foto

Článek

Rodina se do Hadery přistěhovala před osmi lety a před úřady zatajila, že má potomka, takže ho ani nepřihlásila do školy. Podle některých zpráv hoch neumí hebrejsky a není jisté, zda vůbec mluví.

Policii na něj upozornili sousedé. Nejprve si stěžovali na nesnesitelný zápach vycházející z bytu a pak jeden z nich spatřil v okně chlapce. Sdělovacím prostředkům řekl, že hoch „vypadal jako zombie z hororu“.  „Viděl jsem oči a jejich výraz, který říkal: Pomozte mi,“ podotkl soused.

Policisté se museli do bytu vlámat, protože jim nikdo neotvíral. Uvnitř je pak rodiče napadli.

Právník zatčených rodičů prohlásil, že jednali v synově zájmu, aby „chlapce, který měl zdravotní problémy, ochránili“. To potvrdila matka v rozhovoru pro server Ynet, která řekla, že s mužem nechtěli, aby se lidé od syna nakazili, neupřesnila ale čím.

Podrobnější informace nejsou zatím k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám