Hlavní obsah

V Sýrii zasáhla bomba porodnici

– Londýn • Aktualizováno

Letecká bomba zasáhla porodnici v Kafír Tacharímu zemědělské oblasti provincie Idlíb na severozápadě Sýrie, uvedla v pátek BBC s odvoláním na charitativní organizaci Save The Children. Podle listu The Independent zemřeli nejméně dva lidé, další tři byli zraněni.

Foto: Omar Sanadiki / Reuters, Reuters

Bitevní letouny Suchoj Su-25 nad Latákijí (ilustrační foto nesouvisející s útokem)

Článek

Při náletu byla nemocnice vážně poničena. Mluvčí charity Caroline Anningová sdělila listu The Independent, že zatím jsou potvrzeny dvě oběti, ale že jejich počet bude zřejmě vyšší, protože záchranné práce v troskách dále pokračují. zabití jsou příbuzní pacientů

„Je to poprvé, co něco takového potkalo naše zařízení v Sýrii,” dodala.

Charita uvedla, že jde o největší porodnici v oblasti, kde se měsíčně narodilo 300 dětí. Zatím není známo, kdo na nemocnici útočil, zda syrská letadla nebo ruská. Nemocnice je v oblasti, kde působí letectva těchto dvou zemí.

Podle exilové organizace SOHR monitorující dění v zemi byla při útoku poškozena i nedaleká budova civilní obrany. Ta mohla být terčem útoku.

Provincii ovládají různé skupiny vzbouřenců, značnou část také teroristická Fronta an-Nusra, která ve čtvrtek oznámila, že se odděluje od Al-Káidy a přejmenovala se na Frontu dobytí Levanty.  [celá zpráva]

Při čtvrtečním náletu amerických letadel zase zahynulo 28 civilistů včetně sedmi dětí v malém městě Ghandúr severně od města Manbidž, které dobyly arabsko-kurdské jednotky SDF.

„Byli zabiti, když vojenská letadla mezinárodní koalice spáchala masakr ve městě Ghandúr,“ uvedla exilová organizace SOHR monitorující dění v Sýrii.

USA vyšetří nálet na vesnici

Ve středu americká armáda oznámila, že zahájí vyšetřování jiného náletu z 19. července, který si vyžádal u vesnice Tokchar 56 civilních obětí, mezi nimiž bylo i deset dětí.

Podle SOHR při náletech Američany vedené koalice zahynulo od září 2014 na 600 Syřanů včetně 136 dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám