Hlavní obsah

Žena zemřela po vpíchnutí silikonu do hýždí

Filadelfie

Americká policie vyšetřuje smrt 20leté ženy, která v úterý zemřela v nemocnici ve státě Pensylvánie poté, co v hotelovém pokoji podstoupila kosmetický zákrok, při němž jí byl do hýždí aplikován tekutý silikon, což je v USA nezákonné. Uvedla to BBC.

Článek

Dvacetiletá Claudia Seye Aderotimiová žijící v londýnské čtvrti Hackney si zkrášlovací zákrok domluvila přes internet. Policie vyslýchá ženu, s níž si Aderotimiová zákrok domluvila. K zatčení však nedošlo. Vyšetřovatelé pátrají ještě po další ženě, jež měla zákrok provést.

Mladá Britka zemřela po bolestech v hrudi a dýchacích potížích. Příčina smrti zatím nebyla stanovena.

Silikon měl být do těla Aderotimiové vpraven v pondělí v hotelu u mezinárodního letiště ve Filadelfii, kde žena pobývala ještě se třemi známými, z nichž si jedna dala rozšířit boky.

Silikon je využíván ke kosmetickým úpravám těla, slouží k vytvoření plnějších tvarů. Užití tekutého silikonu k takovým účelům je ale v USA stejně jako ve spoustě jiných zemí zakázáno, protože je to nebezpečné. V březnu 2009 zemřela v New Yorku žena na plicní embolii poté, co si dala do hýždí vpíchnout látku, která se jí pak dostala do plic.

Podle BBC o úpravu pozadí mezi ženami roste zájem i mimo Jižní Ameriku, kde započal, a černý trh prosperuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám