Hlavní obsah

Žena se ztratila v pralese se třemi dcerami. Našli je po 34 dnech

Lima

Díky členům domorodého peruánského kmene Secoyů se po 34 dnech podařilo najít pohřešovanou Kolumbijku, která se ztratila v pralese na pomezí Peru a Kolumbie i se svými třemi dcerami. Zcela zesláblé, dehydratované a podvyživené ženy transportoval vrtulník kolumbijské armády na základnu Puerto Leguízamo, kde se shledaly s otcem. Uvedla to BBC.

Foto: Profimedia.cz

Deštný prales v Peru. Ilustrační foto

Článek

Čtyřicetiletá Kolumbijka v pralese ztratila orientaci, když se vracela z návštěvy příbuzných v odlehlé oblasti poblíž kolumbijsko-peruánských hranic. Měla v tu chvíli s sebou své tři dcery ve věku 14, 12 a 10 let. Byla domluvená s manželem, který měl na rodinu čekat na konkrétním místě, aby ji doprovodil domů. Žena ale na místo nedorazila a muž poté zalarmoval policii, která vyhlásila pátrání.

Matka s dětmi bloudila v oblasti kolem řeky Putumayo celkem 34 dní, než narazila na příslušníky indiánského kmene Secoya. Ti uvědomili peruánské námořnictvo a to pak předalo zprávu kolumbijským úřadům.

Muž fotil osm let Amazonii. Není to vždy veselý pohled

Muži

Ze záběrů kolumbijské televize Caracol je patrné, že žena a děti po více než měsíci putování byly naprosto vyčerpané a z vrtulníku je museli vynést na lehátkách. Jejich těla byla pokrytá štípanci a oděrkami. „Kdybychom se každých 30 minut nenapily, omdlely bychom… Musely jsme pořád zastavovat a děvčata už nemohla chodit,“ řekla žena.

Rodina přežila v džungli jen díky pojídání bobulí, rostlin a semen.

Vojáci převezli ženu a děti do nemocnice, kde budou lékaři zkoumat, zda se nenakazily některou z chorob přenášenou moskyty, jako je malárie nebo žlutá zimnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám