Hlavní obsah

Žena s dětmi přežila v horách v USA devět dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

V horách na jihozápadě Oregonu byla v pondělí po devíti dnech nalezena třicetiletá Katti Kimová se dvěma dcerami, čtyřletou Penelope a sedmiměsíční Sabinou. Na Den díkuvzdání je v autě odřízl sníh. Pětatřicetiletý James Kim zůstává nezvěstný. Trojici převezli do nemocnice, kde strávila noc.

Článek

Podle lékařky Lindy Rankinové jsou všechny tři v dobrém zdravotním stavu. "Máma přišla usmívající se a mávající," uvedla lékařka.

Katti Kimovou spatřil po devíti dnech v zasněžených horách pilot vrtulníku. Zahlédl, jak mává svým deštníkem.

V horách strávila rodina devět dní. Došly jim zásoby, jídla, proto Katti Kimová začala kojit i svou starší dceru. Když došel benzín, takže si už v autě nemohli topit, rozdělali oheň z pneumatik vozu.

Po sedmi dnech se James Kim vydal na pomoc, i když měl jen tenisky, kalhoty, svetr a lehkou bundu. Záchranáři nalezli jeho stopy až k odvodňovacímu kanálu. Podle policejního poručíka Douga Ladda je však velká šance, že je ještě živý, protože má zkušenosti s pobytem pod širým nebem.

Rodina opustila Portland 25. listopadu. Na Den díkuvzdání vyrazila na výlet na pobřeží. Byla spatřena v restauraci, ale nikdy nedorazila do hotelu, který si rezervovala. Uvízla v horách ve sněhu.

Okresní silnice, které jsou v oblasti v létě používány jako zkratky při cestě na Zlatou pláž na jihu Oregonu, jsou v zimě často neprůjezdné.

V USA zabíjí mráz

Střed USA sužují už několik dní sněhové bouře, které si od pátku vyžádaly nejméně 19 lidských životů. Vánice postihly především státy Missouri a Illinois. Přímo na umrznutí sice zemřeli z 19 obětí pouze dva lidé, další připravila zima o život nepřímo. Většina zemřela při dopravních nehodách na náledí a sněhu, další ve svých domech, když se snažili si provizorně přitopit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám