Hlavní obsah

Žena přechytračila zfetovaného násilníka. Objednala pizzu i policisty

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou duchapřítomnost prokázala Američanka, kterou s jejími třemi dětmi zadržoval přítel. Využila okamžiku, kdy jí na chvíli dal telefon, aby přes aplikaci objednala pizzu. Do poznámky napsala žádost o pomoc. Zaměstnanci restaurace to naštěstí nebrali na lehkou váhu a opravdu zavolali policii, napsala agentura Reuters.

Zadržovaná žena přivolala záchranu pomocí objednávky pizzyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Pětadvacetiletá Cheryl Treadwayová z floridského města Avon Park se minulé pondělí hádala se svým o rok starším přítelem Ethanem Nickersonem, který měl být pod vlivem drog a nakonec začal svou partnerku ohrožovat nožem a sebral jí telefon.

Následně s ní jel do školy, kde vyzvedla jejich tři děti. Po návratu domů se situace nezlepšila. Žena začala přemýšlet, jak se z toho dostat ven. Svého přítele nakonec uprosila, ať objednají pizzu. Na chvíli jí dal telefon, aby mohla provést objednávku přes aplikaci řetězce Pizza Hut.

Po dokončení transakce jí ho sice hned vytrhl z ruky, netušil však, že stihla do poznámky k objednávce napsat žádost o pomoc. Zaměstnanci restaurace, v níž je Treadwayová pravidelným zákazníkem, na zprávu zareagovali a místo pizzy poslali do jejího domu policii.

Ženě se krátce předtím podařilo z domu uprchnout s dítětem v náručí. Zbylé dvě děti však byly stále uvnitř. Po zhruba 20 minutách se Nickerson policii vzdal. Dětem se nic nestalo.

„Nevím, jestli by mě někdy něco takového napadlo. Udělala to tak přirozeně. Její přítel o tom vůbec neměl ponětí, dokud neviděl, jak přijíždíme k domu,“ okomentoval netradiční situaci policista Curtis Ludden.

Nickerson je ve vazbě a čelí hned několika obviněním.

Reklama

Výběr článků

Načítám