Hlavní obsah

Žena otěhotněla ve vězení s nizozemským vrahem

– Lima

Nizozemec Joran van der Sloot, jenž si v Peru odpykává trest 28 let vězení za vraždu mladé ženy, bude otcem. Podle nizozemského listu De Telegraaf přivedl ve vězení do jiného stavu ženu označovanou pouze jménem Leidi. Ta je ve třetím měsíci těhotenství, potvrdil deníku vězňův právník.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Van der Sloot u soudu v Limě

Článek

Leidi otěhotněla během nedozorované návštěvy, uvedl právník Maximo Altez.

"Otcovství potvrdily testy," prohlásil samotný odsouzený. Doplnil, že partnerka si zapomněla vzít antikoncepční prášek a otěhotněla nevědomky.

Zmíněnou ženou by mohla být Leydi Figueroa Ucedaová, žena, kterou peruánská média loni označovala za van der Slootovu přítelkyni. Psalo se také, že pár čeká dítě, ale Ucedaová to popírala.

Van der Sloot si od roku 2010 odpykává v Limě trest za oloupení a zabití Peruánky Stephany Floresové v hotelovém pokoji v hlavním městě. Mladou ženu krátce před tím potkal v kasinu. Proti trestu podal odvolání.

Nizozemec se v minulosti také opakovaně přiznal k vraždě americké teenagerky Natalee Hollowayové, která zmizela v roce 2005. Později ale van der Sloot svá doznání odvolal, byl ovšem poslední, kdo Američanku viděl.

USA proto žádají o jeho vydání. Tomu by se Nizozemec mohl vyhnout, kdyby získal peruánské občanství. V případě, že se v Peru ožení, anebo bude mít s místní ženou dítě, může občanství získat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám