Hlavní obsah

Zemřel někdejší favorit na prezidenta USA Herman Cain, měl koronavirus

Atlanta

Ve věku 74 let zemřel v Atlantě někdejší uchazeč o kandidaturu na amerického prezidenta Herman Cain, který podle agentury AP prohrál boj s nemocí covid-19. O jeho úmrtí dnes informují americká média, která připomínají, že Cain se zúčastnil mítinku prezidenta Donalda Trumpa ani ne dva týdny předtím, než se u něj potvrdil koronavirus. Kde se Cain nakazil, není známo.

Foto: Sean Gardner, Reuters

Bývalý prezidentský kandidát Herman Cain

Článek

Cain patřil k výrazným osobnostem amerického politického života. Loni figuroval i mezi Trumpovými favority na kandidáta do vedení americké centrální banky (Fed).

O republikánskou kandidaturu na prezidenta se Cain hodlal ucházet ve volbách v roce 2012, v říjnu 2011 byl dokonce v průzkumech na prvním místě. V prosinci 2011 ale tento někdejší šéf sítě pizzerií bez zkušeností s politikou z boje o prezidentskou kandidaturu odstoupil kvůli několika obviněním ze sexuálního obtěžování, která odmítl.

Před letošními volbami Afroameričan Cain spolupředsedal kampani nazvané Black Voices for Trump (Černé hlasy pro Trumpa).

„Ztělesnění ´Amerického snu´”

„Herman Cain byl ztělesněním ´Amerického snu´ a zastupoval to nejlepší z ducha Ameriky. Nikdy nezapomeneme na jeho odkaz laskavosti, vlastenectví a víry,” napsala na Twitteru mluvčí Bílého domu Kayleigh McEnanyová.

Cain se narodil 13. prosince 1945 v Memphisu ve státě Tennessee v chudé rodině: jeho matka byla uklízečka a otec vyrostl na farmě a pracoval mimo jiné jako holič či šofér prezidenta firmy Coca-Cola.

Cain vystudoval matematiku a výpočetní techniku a v 80. letech byl úspěšným manažerem ve firmách Burger King a Godfather's Pizza. V 90. letech byl ve vedení pobočky americké centrální banky v Kansasu a v roce 1996 byl poradcem v prezidentské kampani Boba Dolea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám