Hlavní obsah

Zemřel Diego Maradona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších fotbalistů světa, mistr světa z roku 1986 Diego Maradona ve středu ve věku 60 let zemřel. Příčinou byla podle argentinského deníku Clarín srdeční zástava. Zprávu o fotbalistově úmrtí potvrdil jeho mluvčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zemřel Diego MaradonaVideo: Latin America News Agency, Reuters

 
Článek

Maradona se dlouhodobě potýkal se zdravotními problémy, v minulosti se také léčil z drogové závislosti. Začátkem listopadu se podrobil operaci kvůli krvácení do mozku a po propuštění z nemocnice měl nastoupit odvykací léčbu kvůli závislosti na alkoholu.

V Argentině měl Maradona status národního hrdiny, v této souvislosti vyhlásil prezident Alberto Fernández třídenní státní smutek.

Foto: John Sibley, Reuters

Diego Maradona v roce 2006

Bývalý trenér argentinské fotbalové reprezentace v poslední době vedl tým Al-Fudžajra. Hvězdné chvíle zažil především v 80. letech, v roce 1986 jako kapitán dovedl v Mexiku argentinskou reprezentaci ke zlatu a o čtyři roky později v Itálii i ke stříbru. Celkem za Argentinu odehrál 91 zápasů a vstřelil 34 gólů.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Diego Maradona na snímku ze 7. března tohoto roku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám