Hlavní obsah

Záběry kamer: Muž v Brooklynu mrštil do obchodu Molotovův koktejl, chystal další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bezpečnostní kamery v americkém Brooklynu zachytily moment, kdy muž vhodil do jednoho z místních obchodů Molotovův koktejl. Plameny se rychle rozšířily, ale neméně rychlá byla také reakce hasičů, kteří na místo přijeli a oheň uhasili. Muže policie zadržela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily, jak muž hodil do obchodu zápalnou láhevVideo: Reuters

 
Článek

Požár měl na svědomí 38letý Joel Mangal. Policisté ho po sobotním incidentu zadrželi. Jeho čin naštěstí nezpůsobil nikomu vážnější újmu na zdraví, ačkoli z obchodu dle záběrů kamer narychlo vybíhaly dvě osoby. Jedna z nich utrpěla menší poranění, uvedli policisté.

„Byl to hrozný fofr. Obsluhoval jsem zákazníka a najednou jsem viděl, jak proti mně letí hořící lahev,“ uvedl Mohamed Abdulla, jehož otec obchod vlastní.

Mladík hodil do ubytovny v Praze Molotovův koktejl. V budově bylo 600 lidí

Krimi

Podle stanice CBS New York, která s Abdullou hovořila, mu Mangal vyhrožoval, důvod ale uveden nebyl. „Křičel na mě, že mě zabije a zapálí celý obchod i budovu,“ dodal Abdulla.

Z celého incidentu vyvázl s popálenýma rukama, přispěl ale k zadržení útočníka, kterého i se zraněními pronásledoval po dva bloky směrem k metru, kde ho dostihl a kde už mu se zkrocením muže pomohli policisté. Mangal bude podle policistů čelit také obvinění z držení zbraně, protože Abdullu ještě při zadržení pořezal.

Na videu je vidět ještě jeden muž, který Mangalovo počínání zpočátku zaraženě pozoruje, ale hození druhé lahve do obchodu mu pak překazí.

Reklama

Výběr článků

Načítám