Hlavní obsah

Z trosek výškové budovy v Bolívii se 36 hodin po zřícení ozývali lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Cruz

Záchranáři v bolívijském Santa Cruzu ve středu pokračovali v pátrání po přeživších v troskách desetipatrové novostavby, která se tam zřítila v pondělí večer místního času. Svědci agentuře Reuters potvrdili, že pod sutinami se ozývají živí lidé.

Článek

Hasiči se domnívají, že v budově se v době zřícení nacházelo 13 až 16 lidí, přičemž nejméně dva lidé zemřeli a přinejmenším pět jich zůstává v sutinách. Záchranáři s některými navázali kontakt, přeživší 36 hodin po zavalení ťukali na zbytky zdí.

Někteří znepokojení příbuzní se jim pokoušeli dovolat a uspěli. „Ano, syn mi právě volal. Říkal, že je v pořádku, ale vzkazuje, ať si pospíší,“ řekla Bonifacia Floresová.

Příčina zřícení novostavby se zkoumá. Na místě je 170 záchranářů, kteří se snaží co nejrychleji odklidit trosky. Zavalení jsou převážně dělníci, kteří stavbu dokončovali. Moderní budova v historickém centru města měla mít 43 apartmánů, bazén a 24hodinový dozor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám