Hlavní obsah

Z okna zaoceánské lodi se zřítilo batole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená na luxusní zaoceánské lodi Freedom of the Seas společnosti Royal Caribbean se pro jednu z rodin na palubě změnila v tragédii. Z okna 11. paluby vypadla jejich devatenáctiměsíční dcera, napsal list Daily Mail. Loď v tu chvíli kotvila v přístavu San Juan, hlavním městě Portorika.

Foto: Profimedia.cz

Zaoceánská loď Freedom of the Seas

Článek

Nehoda se stala ve chvíli, kdy si dědeček se svou vnučkou hrál u okna. Muž uklouzl, upadl a dítě mu vypadlo z náručí. Dívenka se zřítila z 45metrové výšky na beton v přístavu. Spolucestující mohli jen tragédii bezmocně přihlížet.

Dítě bylo převezeno do nemocnice, kde bylo prohlášeno za mrtvé.

„Byla to hrůza. Slyšel jsem křik hrůzy a bolesti matky dítěte. Na to nikdy nezapomenu. Byli jsme nedaleko,“ řekl jeden z pasažérů.

Vyšetřovatelé zatím nemohli rodinu vyslechnout vzhledem k jejich psychickému stavu. Tiskové oddělení lodní společnosti uvedlo, že jim byla poskytnuta lékařská pomoc i duchovní podpora.

Některá média s odkazem na výslechy pasažérů uvedla, že na 11. palubě Royal Caribbean je umístěn bazén a pouze tam se nacházela otevřená okna.

„Snažíme se policii pomoci s prošetřením případu, který se stal, ale v tuto chvíli nemáme žádné nové informace. Cestující i posádka byli vyslechnuti a polici jsme předali kamerové záznamy,“ uvedla lodní společnost Royal Caribbean Cruises Ltd. Národnost rodiny nebyla zveřejněna.

Loď Freedom of the Seas je vysoká 72 metrů a má 18 pater. Uveze až 158 tisíc tun. V 1800 kabinách je možné ubytovat 4375 cestujících a 1360 členů posádky. Pohání ji šest dieselových motorů Wartsila, každý o výkonu 17 tisíc koní (12,6 megawattu).

Reklama

Výběr článků

Načítám