Hlavní obsah

Z desátého patra obří výletní lodi náhle skočila přes palubu a zmizela pod vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K tragické situaci došlo ve středu odpoledne na výletní lodi Carnival Valor, která v minulém týdnu plula z amerického New Orleansu do Mexika a zpět. Dvaatřicetiletá žena skončila po potyčce s ochrankou ve vodě zhruba 240 kilometrů od pobřeží Louisiany. Pohřešovanou a zraněnou ženu se nepodařilo objevit a pátrání bylo ve čtvrtek ukončeno.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď Carnival Valor (uprostřed)

Článek

Celý incident začal u jednoho z bazénů na výletní lodi, kde nejmenovaná žena měla být údajně účastníkem potyčky ve vířivce.

Následně byla vyvedena bezpečnostní službou, která ženu vedla pryč od bazénu. Podle některých svědků měla být později spoutána.

V desátém patře se však ochrance vyvlékla a skočila z balkonu přes palubu. Při pádu však podle svědků narazila do záchranného člunu, od kterého se odrazila do vody.

„Ochranka se ji snažila uklidňovat a odvést pryč, žena se ale chovala agresivně. Když se jí v jednu chvíli podařilo uvolnit, tak skočila přes zábradlí. Další cestující mi říkala, že viděla krev a trhavé pohyby. Vypadalo to, jako by měla nějaký záchvat, ale mohlo to být způsobeno právě zraněním hlavy. Po chvíli zmizela pod vodou,“ uvedl svědek události Emil Avenarius pro The New Orleans Advocate.

Posádka během okamžiku označila místo dopadu dýmovnicí a hodila do vody záchranný kruh. Později výletní loď hodiny kroužila okolo místa, než si záchrannou akci přebrala pobřežní stráž, která do pátrání zapojila i letadla.

K čemu přesně došlo u bazénu a proč se žena, která cestovala společně s manželem, rozhodla pro skok z lodi, není zatím jasné. Pobřežní stráž ve čtvrtek odpoledne pátrání po 14 hodinách ukončila.

„Takové rozhodnutí se nikdy nedělá snadno. Rodině vyjadřujeme hlubokou soustrast,“ konstatovala pro server Fox Tricia Eldredgeová, policejní důstojnice z New Orleansu.

Provozovatel výletní lodi Carnival Valor, společnost Carnival Cruise Line, už poskytla pomoc manželovi pohřešované ženy a dalším členům rodiny.

Loď s kapacitou téměř 3000 pasažérů se mezitím vrátila do přístavu v New Orleansu a v současné době je podle serveru cruisemapper.com znovu na cestě do Mexika.

Reklama

Výběr článků

Načítám