Hlavní obsah

Vrah Roberta Kennedyho má být propuštěn z vězení

– Washington

Palestinec Sirhan Sirhan, který si odpykává doživotní trest za vraždu kandidáta na amerického prezidenta z roku 1968 Roberta F. Kennedyho, by měl brzy opustit vězení. Kalifornský výbor schvalující podmínečné propuštění mu totiž prominul zbytek trestu, oznámila v pátek vězeňská správa. Rozhodnutí však musí během 120 dní potvrdit právní tým výboru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrah Roberta Kennedyho má být propuštěn z vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Nyní 77letý palestinský uprchlík nyní musí počkat na finalizaci rozhodnutí, na jehož základě by měl být propuštěn. Po právnících bude mít ještě 30 dní na případné zvrácení rozhodnutí kalifornský guvernér.

Sirhan je ve vězení za to, že zastřelil 42letého Kennedyho v hotelu Ambassador v Los Angeles 5. června 1968. Střelba následovala jen několik minut poté, co tehdejší senátor a bývalý ministr spravedlnosti Robert Kennedy pronesl vítězný proslov k vítězství v kalifornských demokratických primárkách. Mladší bratr dříve rovněž zastřeleného prezidenta prezidenta Johna F. Kennedyho svým zraněním podlehl den po střelbě.

Padesát let od vraždy Roberta Kennedyho: Případ stále obestírají nejasnosti

Stalo se

Sirhan tvrdil, že si na zabití senátora nepamatuje, ale přiznal, že na něj střílel, protože ho rozlítila jeho podpora Izraeli. Podle deníku Los Angeles Times se pro propuštění Sirhana vyslovil i syn někdejšího senátora Robert F. Kennedy mladší.

Reklama

Výběr článků

Načítám